AUG 26 2016

När man ska växa som företag

Företag, Konsulter, Tips

office hiring growth company_120558493

Ett växande företag är ett hälsosamt företag. Om du är en av dem som ska utöka företaget med fler anställda kan vi bara gratulera! Det är ett stort steg och en risk lika mycket som en möjlighet.

När man tar in nytt folk behöver man ibland strukturera upp företaget och rutinerna. Arbetet måste omfördelas och det kan kräva en större omorganisering av företaget. Då gäller det att backa upp sina beslut på bra argument och grundlig efterforskning. För ett större företag är det nästan obligatoriskt att man ta in konsulter som hjälper en igenom övergången.

Förutom det måste man så klart hitta rätt person för jobbet. Allt fler företag börjar titta mer på personligheter och lämplighet än utbildning och betyg. Det är viktigt att alla anställda jobbar bra tillsammans, kan samarbete och kommer överens. De första i företag är de som skapar företagskulturen och är den bra vill man hålla den vid liv med likasinnade. Det betyder inte att man måste söka inom ett speciellt spektrum av människor, men man söker efter en viss typ av personlighet och egenskaper som passar in eller rent av saknas (men behövs) i gruppen.

Det finns till och med avancerade personlighetstest man kan dela ut till dem man vill anställa för att se om de består av rätta virket. En anställningsintervju på en timme kommer inte att visa mycket av personen. Den som intervjuas är säkerligen nervös och försöker dölja det som de anser är deras dåliga sidor. Man kommer aldrig stöta på deras temperament, hitta deras innersta drömmar och passioner under en intervju. Men ett personlighetstest kan ge en fingervisning vilken typ av person det är man vill anställa och därefter göra ett mer informerat beslut.