FEB 16 2018

Olika måsten som företagare

Företag

Att som företag hamna i läget att man är tvungen att säga upp personal är aldrig en rolig sits. det finns beslut som är betydligt lättare att ta, men om orderingång och annat gör att man inte får samma typ av inkomster om man tidigare haft så är det tyvärr ibland tvunget med uppsägningar.

Som anställd så kan det vara svårt att skapa sig den rätta bilden hur det egentligen ser ut på ett företag. Finns det transparens inom företaget så går det betydligt lättare att förstå hur situationen ser ut. Samtidigt så är man sig alltid själv närmast och vill att det skulle kunna fungera oavsett hur det ser ut.

Som tur är så finns det hjälp att få även om arbetsmarknaden kanske ser tuff ut. Och det värsta man gör är att gräva ner sig och skylla allt på någon annan. Det kan vara svårt att ta sig i kragen och lyfta sig själv till en högre nivå men även där finns det hjälp att få. Prata med någon utomstående om hur du känner och om de kan bistå dig med något.

Kontaktnätet är viktigt om man blir ställd utanför arbetsmarknaden och den hjälp man kan få från olika instanser i samhället är viktiga.