OCT 04 2019

Det hälsosamma solljuset

Företag, Tips

Att solljus är hälsosamt för oss det kan nog de flesta vara överens om. Lika viktigt är att ha bra belysning på våra arbetsplatser. Idag så kan man genom ny teknik få in det naturliga solljus in i våra lokaler. Solens strålar kan vara både till nytta och nöje.

Sol inomhus

Det hälsosamma solljuset är även viktigt för oss inomhus och idag så kan man på ett smart sätt få in solens strålar in på företagets kontor. Genom fiberoptiska kablar så kan solens ljus föras in i smarta armaturer som lyser upp våra kontor. Mer om hur det fungerar kan du läsa om här. Det är viktigt med belysning på våra kontor. Dålig belysning ger oss trötta ögon och kanske huvudvärk. Med bra belysning så kommer vi att kunna arbeta mer effektivt och inte bli trött i huvudet.

Sol utomhus

Naturligt solljus är något som är väldigt bra för oss, självklart så bör man vara restriktiv med för mycket solande också. Det tillför något som våra kroppar har ett behov av och visst känner man sig betydligt piggare och gladare när man fått vara ute i solen ett tag. För mycket av det goda är inte bra utan det gäller att se till så man smörjer in sig med solskyddsfaktor och sätter sig i skugga om man exponerat sig för solen allt för länge. Det kan vara svårt då vi njuter och tycker det är skönt med solen.