Hjärtstartare räddar liv

Tips

Varje dag slutar ett hjärta att slå på grund av ett oväntat hjärtstopp. Flera av dessa hjärtstopp inträffar på arbetsplatsen men även i hemmet. När ett hjärtstopp inträffar i hemmet är risken för att man inte överlever större än om man är på en arbetsplats där det finns en hjärtstartare i närheten.

Du kan rädda liv

Du kanske har gått kurser i hjärt-lungräddning och har koll på vad du kan göra i en akut situation. Det är jättebra men chanserna för att överleva ett hjärtstopp är ganska små om du inte har tillgång till en hjärtstartare. Med en hjärtstartare ökar chansen för överlevnad markant.

Beställ en hjärtstartare till din arbetsplats

Du kan använda hjärtstartaren utan att ha gått en särskild utbildning men oftast känns det tryggt om alla på arbetsplatsen har gått en utbildning i hur man gör om ett hjärtstopp inträffar. Beställ via internet så kommer du att kunna välja exakt vad du tror att din arbetsplats behöver, både själva hjärtstartaren men också utbildningspaket.

Hjärtstartare utanför arbetsplatsen

Idag är det vanligt att man beställer en hjärtstartare till ett mindre område som ligger långt ifrån närmsta hjärtstartare. Detta har räddat många liv i till exempel stugområden som ligger avskilt.