JUN 11 2015

Hitta mäklare – ta hjälp av konsult

Konsulter, Tips

När man ska sälja sin bostad gör man sällan detta själv, vi är mer eller mindre beroende av tjänsten som mäklare bidrar med, utan dem är det få som kan nå ut med informationen om försäljning och vara säker på att tillräckligt många kan komma åt denna.

230586-real-estate-offer

Svd skriver i en artikel från 2013 att det säljs omkring 150 000 bostäder varje år i Sverige, hur många av dessa som säljs genom en mäklare finns inte lika tillförlitlig data på, men man kan nog anta att det är en hög procentandel av dem.

När man säljer sin bostad vill man ju hitta inte bara en seriös utan även kompetent mäklare som kan sköta de delar av arbetet man själv inte kan hantera. Företag som Mäklarofferter erbjuder tjänsten att kontakta mäklare i ens område och låter sedan dessa kontakta en och erbjuda att sälja huset. Sådana företag ställer höga krav på mäklare de arbetar med och ser till att man endast blir kontaktade av mäklare de själva litar på.

Därefter kan man sedan själv välja en som erbjuder den hjälp man är ute efter, detta kan vara allt från att bara lägga ut bostaden på marknaden till att hjälpa till med köpet av ny bostad. Det är alltid viktigt att man ställer frågor till mäklaren så man vet vilka tjänster de faktiskt kan tillföra till processen.

Något man alltid bör fråga är hur många andra bostäder mäklaren arbetar med samtidigt som ens eget om man skulle välja dem. Det är inte ovanligt att en mäklare arbetar med ett par klienter samtidigt, men om det är mer än tre ska man överväga noga om  man verkligen ska välja dem eller inte. Mer än tre samtidigt betyder oftast att de inte kan spendera tillräckligt med tid med ens egen bostad för att få hjälp med allt man vill.