AUG 17 2020

Vikten av ergonomi på arbetsplatsen

Business, Företag, Konsulter, Tips

Ergonomi är av största vikt för att arbetstagarna ska trivas på sin arbetsplats. Det minskar risken för arbetsskador och ohälsa på arbetsplatsen. Om du driver ett kontor är det ännu viktigare med en ergonomisk arbetsplats och det är du som arbetsgivarens ansvar att se till att ergonomin är bra. Det är ingenting de anställda kan påverka då det handlar om inköp av ergonomiska produkter till kontoret eller arbetsplatsen.

Varför är ergonomi så viktigt?

Ergonomi är viktigt av flera anledningar och som företagare kommer du tjäna på att investera i ergonomiska produkter då det kommer minska sjukdagarna hos din personal. Belastningsskador är vanliga orsaker till att personalen inte kan arbeta och genom att erbjuda ett ergonomiskt kontor kan de sitta bekvämt och undvika belastning på nacke och rygg. Ergonomi är inte bara viktigt för de som arbetar på kontor utan även de som lyfter i sitt arbete.

Köp ergonomisk utrustning på nätet

Som företagare har du många möjligheter att investera i ergonomiska hjälpmedel till din personal. På kontorsnetto.se kan du köpa allt från ergonomiska tangentbord till höj- och sänkbara skrivbord och även kontorsmaterial. De har ett komplett sortiment av högkvalitativa produkter som kan hjälpa din personal. Som chef kan du även ta hjälp av dina anställda för att höra vad de önskar för några hjälpmedel och möbler på arbetsplatsen, det kommer öka trivseln ytterligare.